Hvordan man selektivt deler fotos på Facebook

Det sociale netværkssamfund Facebook tillader sine brugere at begrænse synligheden af ​​statusmeddelelser og uploads inklusive fotos. Dette giver brugere som freelance-designere mulighed for privat at dele billeder med klienter eller kolleger, der er på din Facebook-venneliste. Denne funktion kan være nyttig, når grupper af mennesker samarbejder og ønsker at dele feedback om et billede.

Oprettelse og redigering af vennelister til fotodeling

1.

Log ind på Facebook. Placer musen over linket "Venner" i venstre kolonne. Klik på linket "Mere", der vises. En side kaldet “Venner” med dine lister vises på næste side. Det inkluderer nære venner, bekendte, familie og automatiske lister, baseret på hvor du bor, hvor du arbejder og information hentet fra din Facebook-profil.

2.

Klik på listen "Luk venner". Dette er en liste, som Facebook automatisk genererer, men du kan redigere den. Klik på "Administrer liste." To indstillinger vises i rullemenuen: "Rediger liste" og "Vælg opdateringstyper."

3.

Klik på "Rediger liste." En "Rediger nære venner" pop-up boks vises. Klik på “Venner” i rullemenuen for at vise en liste over dine venners profilikoner. Vælg ikonerne for de venner, du vil føje til listen. Et markering vises på ikonet for de venner, du vælger. Hvis du vil fjerne nogen på listen, skal du vælge hans ikon og markeringen forsvinder. Klik på "Udfør" for at gemme din liste.

4.

Klik på "Administrer liste", og vælg "Vælg opdateringstyper." Bestem, hvilke typer opdateringer - inklusive fotos - du vil dele med denne liste. Som standard er alle typer valgt og har et markering ved siden af ​​dem. Vælg fotos for at fjerne markeringen, hvis du ikke ønsker, at denne liste skal se fotos, som du poster.

5.

Klik på linket "Mere", når du har placeret musen over linkene Venner i venstre kolonne for at vende tilbage til listen "Venner". For alle de andre lister skal du angive, om du vil have dem til at se de fotos, du lægger. Klik på navnet på den liste, du vil redigere. Klik på "Administrer liste", og vælg derefter "Vælg opdateringstyper." Vælg eller fravælg "Fotos".

Selektiv deling, når du uploader et foto

1.

Log ind på Facebook. Klik på "Tilføj foto / " øverst i nyhedsfeeden. Klik på "Upload foto / ."

2.

Klik på linket "Offentlig" ud for den blå "Indlæg" -knap. En rullemenu vises, der giver dig mulighed for at vælge flere indstillinger til deling af dit foto. De inkluderer "Offentlige", "Venner", "Kun mig", "Brugerdefineret", "Nære venner" og "Bekendelser."

3.

Vælg en indstilling fra dine forbehandlede lister i menuen, eller vælg "Brugerdefineret", hvis du vil tilpasse synligheden specifikt til dette foto. Når du vælger "Brugerdefineret", vises en pop-up-skærm med tilpasset privatliv.

4.

Vælg en delingsindstilling i rullemenuen "Disse mennesker eller liste". Du kan vælge "Venner", "Venner af venner", "Specifikke personer eller lister" eller "Kun mig." Hvis du vælger "Specifikke personer eller lister", vises der et felt, hvor du skriver navnene på de venner, som du er sammen med du vil dele billedet. Kun disse venner kan se billedet. Hvis du efterfølgende mærker nogen på billedet, der ikke er på denne specifikke liste, vil han også kunne se billedet.

5.

Skriv navnene på venner eller lister, som du specifikt vil skjule billedet fra i feltet "Skjul dette fra". Dette er nyttigt til andre delingsindstillinger end "Brugerdefineret." Klik på "Gem ændringer."

6.

Klik på “Vælg fil” for at søge efter billedet på din computer og uploade det. Tilføj en statusmeddelelse i statusboksen. Klik på "Send." Billedet har nu delingsbegrænsninger. Du kan til enhver tid redigere delingsbegrænsningerne for et foto ved at klikke på det lille ikon for delingssynlighed under det på din tidslinje eller i dine albums. Hvis du for eksempel kun deler billedet med dig selv, vises et låseikon. Hvis du deler det med nære venner, vises et ikon af en guldstjerne.

7.

Klik på ikonet under dit bogførte foto, og der vises en rullemenu med alle delingsindstillinger. Hvis du vil redigere fotos synlighed, skal du vælge en anden mulighed i rullemenuen.